Instagram Hesap Silme

Instagram Hesap Silme


Instagram Hesap Silme


İçindekiler


Instagram’ı yoğun bir şekilde kullanıyorsanız zaman zaman hesabınızı dondurmanın da ötesine geçerek Instagram hesap silme özelliğini kullanmak isteyenilirsiniz.  Ancak her uygulama ve internet sitesi gibi kullanıcı kaybetmemek için Instagram da hesap silme işlemini kolayca yapmanızı istemiyor.
Ancak yine de Instagram’daki hesabınızı kapatmak ve bu hesaptan komple kurtulmak mümkün. Aşağıdaki adımları uygulayarak Instagram hesabınızı ve içeriğindekileri kalıcı olarak silebilirsiniz.

Instagram Hesap Kapatma İşleminden Önce Bilmeniz Gerekenler

Instagram hesabınızı silmekten yani kalıcı olarak kapatmaktan söz ediyoruz. Bu da demek oluyor ki hesabınız bir daha geri alınamayacak şekilde içerisindeki her şeyle beraber yok olacak.
Instagram hesabınızı komple kaldırmadan önce tavsiyemiz, hesabınızdaki tüm fotoğrafları bilgisayarınıza veya cep telefonunuza indirmeniz. Böylece sizin için çok önemli olan anılarınızı kaybetme olasılığınız olmayacak.
Instagram hesabınızı silmenizle birlikte hesabınızdaki tüm profil bilgilerinin, fotoğraf ve video paylaşımlarının, takip edilenlerin, mesajların ve beğenilerin kalıcı olarak gideceğini de belirttiğimize göre hesabınızı silme kararını aldıysanız işlemler için bir sonraki adıma geçebiliriz.

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Cep telefonunuzdaki herhangi bir tarayıcıyı kullanarak veya bir bilgisayardan Instagram’a giriş yaparak işlemleri başlatabiliriz. Unutmayın bu işlemler telefonunuzdaki uygulamadan gerçekleştirilemiyor.
Instagram’a web üzerinden giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan kullanıcı adınızı tıklamanız ve profili düzenle butonuna basmanız gerekiyor. Hesabınızın şifresini unuttuysanız veya herhangi bir sebepten dolayı giriş yapamıyorsanız hesabınızı silmeniz mümkün değil.
Instagram hesabınızın şifresini unuttuysanız veya şifrenizin çalındığını düşünüyorsanız Instagram Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim? yazımızda sorununuza çözüm bulabilirsiniz.
Daha önce profil düzenleme sayfasında yer alan kalıcı hesap silme bağlantısını bulmak artık çok zor olduğundan Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmek için bağlantıya tıklayarak bu adrese erişebilirsiniz.
  • Kullanmaya başlamakta zorlandım
  • İkinci bir hesap açtım
  • Bir şeyi kaldırmak istiyorum
  • Çok zamanımı alıyor
  • Takip edecek kişiler bulamıyorum
  • Başka bir şey dolayısı ile hesabımı silmek istiyorum
Gibi seçeneklerden birini seçerek işleme devam ediyoruz, şifrenizi tekrardan girmeniz isteniyor ve son olarak “Hesabımı kalıcı olarak sil” butonuna basıyoruz.
Veri gizliliği olaylarından, artık Instagram kullanmak istememe, sıfırdan farklı bir hesap açma gibi nedenlerden dolayı Instagram Hesap Silme işlemini gerçekleştirmek isteyen kullanıcıların oldukça dikkatli olması gerekiyor. Öyle ki birçok kullanıcı tam olarak Instagram Hesap Silme işlemini nasıl gerçekleştireceklerini bilmiyor. Peki, hesabımızı tam olarak nasıl silebiliriz? 2018 yılında bu konuda nasıl değişiklikler yapıldı? Bu konuda en çok merak edilen sorular hangileri? Tüm detaylara bakalım.

Web Üzerinden Instagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

İlk olarak web sitesi üzerinden, yani bilgisayarlarınızdan hesabınızı nasıl kapatacağınız konusunda bilgiler vereceğiz. Hemen Instagram Hesap Silme işlemleri için adımlara geçelim.
  • İlk işlemimiz buradan Instagram web adresine gitmek ve hesabınıza giriş yapmak.
  • Hesabınıza giriş yapmanızın ardından ise bu adreste yer alan hesap silme adresine girmeniz gerekiyor.
  • Şimdi hesap silme ekranı karşınıza çıkacak. Hesabı Sil bölümü üzerinden birtakım işlemler yapacağız.
  • Burada “Hesabını neden siliyorsun?” sorusuna bir yanıt seçmeniz gerekecek.
  • Seçimizi yapıp, işaretledikten sonra aşağı kısımda yeni bir kutu açılacak. Bu kısma şifrenizi girmeniz istenecek.
Instagram Hesap Silme
  • Son olarak “hesabı kalıcı olarak sil” sekmesine tıklamanız gerekecek. Şifre ile sizin işlemi onaylayan kişi olduğunuz kanıtlanacak ve hesabınız kapatılacak. Püf noktalar konusunda ilerleyen bölümlerde bilgiler vereceğiz.
Instagram Hesap Silme

Mobil Uygulama Üzerinden Instagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Diyelim ki hesabınıza mobil üzerinden erişiminiz var ve hesabınızı silmek istiyorsunuz. Bu kısımda mobil üzerinden Instagram Hesap Silme işlemini ele alacağız.
  • Instagram uygulamanızı açın.
  • Ana sayfada alt kısımda bulunan profil resminize dokunun. (sağ alt kısımda)
  • Profil sayfanızı görüntüleyin ve üst üste üç nokta simgesine dokunarak ayalar kısmına girin.
  • Buradan “Destek” sekmesine giriş yapın.
  • Ardından da “Instagram Yardım Merkezi” bölümüne girin.
  • Buradan “hesabınızı yönetme” sekmesine girin.
  • Sonra “hesabınızı silme” seçeneğine geçin.
  • Burada önemli bir ayrım var. Hesabınızı kalıcı olarak silmek istiyorsanız, “Hesabımı nasıl silerim?” kısmına girmeniz gerekiyor. Ama bir süreliğine silmek, yani dondurmak istiyorsanız da üst kısımda yer alan hesap dondurma seçeneğine girmeniz gerekiyor.
  • Hesabınızı silme soruna girdikten sonra, “Hesabımız sil sayfasına gidin” linkine basıyoruz.
  • Tekrar Instagram giriş sayfası geliyor ve bilgilerinizi girmeniz isteniyor. Buradan bir daha giriş yapıyorsunuz.
  • Şimdi yukarı da olduğu gibi açılan sayfa üzerinden hesabınızı neden sildiğinizi soran bir sekme göreceksiniz. Bu sekmeden yine neden seçimi yapıyoruz. Ardından şifremizi açılan kutuya bir kez daha girip, son olarak “hesabımı kalıcı olarak sil” sekmesine tıklıyoruz.
  • Çıkan onay metnini de “tamam” olarak işaretliyoruz.
Instagram Hesap Silme
Instagram Hesap Silme işlemi için yapmamız gerekenler bunlar. Bu şekilde hesabımızı tam olarak silebiliyoruz. Şimdi farklı detaylar ve uygulamanın telefondan nasıl kaldırılacağıyla devam edeceğiz. Ardından en çok sorulan sorulardan söz edeceğiz.

Uygulamayı Kaldırma İşlemleri

Hesap silme işleminden sonra uygulamayı telefonunuzdan kaldırmak isteyebilirsiniz. Bunun için yapacaklarınız aşağıda.
iOS için
  • Ana menü üzerinden Instagram uygulamasını bulun. Uygulamanın üstüne basılı tutun ve çarpı işareti çıkana kadar bekleyin.
  • Bu çarpı işaretine bastığınızda bir uyarı gelecek. Uyarıyı da onaylamanız yeterli olacak.
Android İçin
  • Android üzerinden ayarlar kısmına girin.
  • Uygulamalar ya da uygulama yönetici kısmına girin.
  • Instagram’ı bulun.
  • Sonrasında “kaldır” sekmesine basın.

Bilgilerim Ne Zaman Silinir?

Instagram hesabınızı bu şekilde kalıcı olarak kapattığınız zaman 1-2 hafta içerisinde bilgileriniz tamamen siliniyor. En azından Instagram’ın söylediği bu.

Resimler Yedekleniyor Mu?

Resimler yedeklenmiyor. Hesabınızla beraber görsellerinizde siliniyor. Fakat son veri gizliliği skandalını da düşünecek olursak, bilgileriniz Instagram’da kayıtlı olarak tutuluyor dememiz yanlış olmayacaktır.

Aynı Kullanıcı Adını Alabilir Miyim?

Hesabınızı tamamen silmenizin ardından Instagram güvenlik açısından aynı kullanıcı adının bir daha alınmasını engelliyor.

Instagram Hesabını Silme Adımları

Instagram hesabını kalıcı olarak silme işlemi için ilk önce şu bağlantıya gitmelisiniz.
Açılan sayfada hesabınıza kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra Instagram hesabımızı kalıcı olarak silme nedeninizi belirtmeniz gerekiyor. Burada “Gizlilikle İlgili Endişeler” bölümünü seçebilirsiniz.
Kendinize bir neden seçtikten sonra asıl silme işlemi gerçekleştireceğimiz sayfaya geliyoruz.
Bu kısımda ilk önce şifrenizi girerek daha sonrada “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” butonuna tıklayınız.
Artık hesabınız kalıcı olarak silindi. Ancak burada önemli bir kısmı atlamamak gerekiyor. Sildiğiniz hesabınızın kullanıcı adını bir daha kullanamayacaksınız. Bu yüzden kalıcı olarak silme işlemini yaparken iki defa düşünmek gerek. Bunların dışında Instagram’da diğer bir seçenek olan hesap dondurma işlemini de tercih edebilirsiniz. Dondurma işlemi yaptığınız hesap diğer kullanıcılar tarafından görünmez ve fotoğraflarınız hesabınızdan silinmez.
Instagram hesabını kalıcı olarak silme konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Instagram Beğeni Silme Nasıl Yapılır?

Instagram’da fotoğrafınızı ya da videonuzu beğenen kişinin beğenisini kaldırmak istiyorsunuz, fakat tamamen engellenmesini de istemiyorsanız, bunun içinde bir yöntemimiz bulunmakta. Öncelikle bu kişiyi engelleyin ve ardında da engeli kaldırın. Bu işlemden sonra bu kişinin tüm beğenileri ortadan kalkacak ve gönderilerinizi görmeye de devam edecektir.

Instagram Kullanıcı Engelleme

Instagram’da beğeni silerken uyguladığımız kullanıcı engelleme işlemine de kısaca değinelim. Bir kişiyi engellemek için öncelikle kişinin profiline girmeli ve sağ üst köşede bulunan seçeneklere tıklamalısınız. Burada açılan seçeneklerden “Kişiyi Engelle” yi seçtiğinizde işlem tamamlanmış olacak ve bu kişi bir daha size ulaşamayacaktır. Kişinin engelini kaldırmak içinde “Engellediğim Kişiler” bölümüne gidebilir ve engeli kaldırabilirsiniz.
Instagram beğeni silme nasıl yapılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız bu yazının sonuna geldik. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk takipçi satın alma ve Instagram Türk beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Unutmayın hesabınız bu işlemin ardından tamamen yok olacak ve tekrar geri alınamayacak. Hesabınızı kalıcı olarak silmek yerine geçici olarak dondurma istiyorsanız Instagram Hesap Dondurma bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek sayfalar: https://www.instatakipci.com/video-goruntuleme
Dondurduğum Instagram hesabım silinir mi?
Instagram hesabınız geçici kapatma yaptığınız takdirde kapanma gibi bir durum yaşanmaz. Hesabınızı kalıcı olarak silmediğiniz sürece hesabınız kapanmaz.
Instagram Hesabıma giriş yapamıyorum?
Dondurduğunuz hesaba giriş bilgilerinizi girdiğiniz takdirde hesabınız anında aktif olmaktadır. Giriş probleminizin hesap dondurma ile bir ilgisi yoktur.
Instagram Doğrulama kodu gelmiyor?
Instagram doğrulama kodunuz kayıtlı mail adresiniz ya da ekli ise telefon numaranıza gönderilmektedir. Doğrulama kodunuz gelmediği takdirde kodu tekrar yollamak ya da mailinize kodu tekrar isteyerek sonuca ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder