Instagram Sessize Alma Özelliği Ve Kullanımı

Instagram Sessize Alma Özelliği Ve Kullanımı




Instagram Sessize Alma Özelliği Ve Kullanımı


İçindekiler




Hikayeler bölümü için çok önemli bir güncelleme yayınlayan Instagram, bu bölüm için kullanıcıların uygulamayı daha aktif kullanmasını sağlayacak bazı sistemleri devreye sokmuştu. Yeni güncellemeyle beraber hem anket sistemi değişti hem de paylaşımlar daha detaylı hale getirildi. Fakat asıl önemli olan güncelleme sonrasında Instagram için yeni sistemlerinde duyurulması olmuştu. Söz konusu güncelleme sonrasında beta testlerinde çok önemli özellikler ortaya çıkmıştı. Bu özellikler arasında en çok konuşulanı ise Instagram Sessize Alma özelliği oldu.
İlk etapta sadece beta testlerinde ortaya çıkan yeni özellik şimdi ise resmi olarak duyuruldu. Hemen yeni güncellemenin detaylarına ve yeni güncellemenin ne zaman kullanıma gireceğinden söz edelim.

Instagram Sessize Alma Özelliği Nedir?

Yeni güncelleme adından da anlaşılacağı gibi uygulamayı sessize almanıza izin verecek. Fakat bu genel olarak bildirimleri kapatma gibi bir şekilde işlemeyecek. Yeni özellik akışınızı düzenleyecek şekilde bir sistemi devreye sokacak. Yeni özellik sayesinde Instagram akışınızda görmek istemediğiniz profilleri sessize almanız mümkün olacak. Instagram Sessize Alma özelliği sayesinde sessize aldığınız profillerden gelecek olan gönderiler akışta gözükmeyecek.
Bu profilleri arkadaşlıktan çıkarmadığınız için yine kullanıcılar arkadaşınız olarak kalmaya devam edecek. Sadece profilleri değil gönderileri de sessize alabileceksiniz. Yani çok daha detaylı bir sistem sunulmuş olacak. Hikayeleri sessize alma ve gönderileri sessize alma özelliğini kolayca kullanabileceğinizi de ekleyelim. Bunun için Instagram profil kısmına eklenecek olan yeni seçeneği kullanmanız yeterli olacak. Yeni özelliği kullanarak sessize aldığınız profilleri daha sonra ise yeniden açmanız mümkün.
Instagram Sessize Alma
İsterseniz uygulamada yaptığınız düzenlemeleri tek bir tık ile kaldırabilecek veya yeniden düzenleyebileceksiniz. Bunun için ekstra bir menü kullanmanıza gerek kalmayacak. Sadece menü üzerinde yer alan sekmeden düzenlemeler yapmak yeterli olacak. Yeni özelliğin ne zaman yayınlanacağı konusuna gelecek olursak, henüz Instagram bu konuda net bilgi vermedi.
Ancak bu özellik için test aşamasının sonlandığı ve muhtemelen kısa süre sonra güncellemenin bölge bölge yayınlanmaya başlayacağını düşünüyoruz. Güncellemeden sonra daha detaylı olarak yeni özelliğin nasıl kullanılacağı ve ne kadar başarılı olduğunu ele alacağız.

Instagram Mesajları Nasıl Sessize Alınır?

Instagram mesajları sessize alınabilmektedir. Instagram’da sesli bildirim almak istemediğiniz mesajları sessize alarak bu durumdan kurtulabilirsiniz. Çoğu zaman sinir bozucu olan ve sürekli mesaj atan grup veya kişilerden kurtulmak amacıyla mesajları sessize alabilirsiniz. Instagram mesajlarını sessize almak için öncelikle DM bölümünü açarak, sessize alacağınız mesajın üzerine uzun süre basarak menü listesinin çıkmasını sağlayın, daha sonra ‘mesajları sessize al’ butonuna tıklayarak istediğiniz mesajı sessize alabilirsiniz.
Instagram’da bildirimleri sessize almak istiyorsanız eğer, Ayarlar kısmına girerek, bildirim ayarlarını açıp, bildirimleri kapatabilirsiniz. Böylece sürekli bildirim sesi duymak zorunda kalmamış olacaksınız. Bu içerikte sizlere, Instagram bildirimleri ve mesajları nasıl sessize alınır sorularınızın yanıtını vererek destek sağladık. Umarız sizler için yararlı bir içerik olmuştur.
Instagram sessize alma özelliği nedir?
Instagram’da bazen bazı kişileri mecburen takip etmek zorunda kalırsınız. Sessize alma özelliği sayesinde bu kullanıcıları sessize alarak paylaştığı gönderileri yaptığı hareketleri görmezsiniz.
Instagram’da bir kullanıcıyı nasıl sessize alabilirim?
Instagram’da sessize alma işlemi için sessize almak istediğiniz kullanıcının profiline girerek “Sessize Al” seçeneğini işaretleyerek sessize alabilirsiniz.
Bir kullanıcıyı sessize aldığım bildirimi kullanıcıya gider mi?
Instagram’da bir kullanıcıyı sessize almanız durumunda o kullanıcıya bildirim gitmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder