Instagram Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim

Instagram Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim?




Instagram Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim?


İçindekiler




Instagram şifremi unuttum kayıt olurken yarattığınız şifreyi unuttuğunuzda, şifrenizi yenileme talebinde bulunmanız gerekiyor. Bunu yapabilmek için Instagram’a ilk üye olurken belirttiğiniz e-posta adresine erişiminiz olmalı. Yani siz şifrenizi yenilemek istediğinizde şifreniz bu adrese yeni haliyle gönderilecek. Bu nedenle kayıt olurken vermiş olduğunuz bilgilerin doğru olması ve aynı zamanda kullanım sürecinde güncellenmesi gerektiği durumlarda güncelleme yapılması gerekmektedir. Çünkü, Instagram, sizin gerçekten siz olduğunu anlayabilmesi ve şifrenizi yenilemenize izin vermesi için bu bilgiler ile sizlere ulaşır ve güvenir.
Uyarı: Daha önce ücretsiz Instagram takipçi kasma ve beğeni servislerine şifrenizi vererek üye olduysanız şifrenizin değişmiş olabileceğini de göz önünde bulundurmalısınız. Hatta sizin adınıza paylaşımlar ve beğeniler de yapılıyor olabilir. Bu durumda hemen şifrenizi değiştirmenizi öneririz. Böyle bir şüpheniz varsa dahi şifrenizi hemen değiştirerek bu sorunu çözebilirsiniz. Belirtmek gerekir ki hiçbir yerde ne hizmet sağlarsa sağlasın Instagram şifrenizi paylaşmamanız gerekir ayrıca bu siteler üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapmanız istenirse asla Instagram hesabınıza bu siteler üzerinden giriş sağlamayın. Aksi takdirde ciddi güvenlik sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Instagram’a kaydolurken vermiş olduğunuz bilgiler, şifrenizi unuttuğunuzda veya şifrenizde sizin tarafınızdan bilinmeyen herhangi bir değişiklik işlemi yapıldığında, ihtiyacınız olan bilgiler olacaktır. Bunlar e-posta adresiniz ve numaranızdır. Instagram kullanırken bu iki bilginin güncel olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde şifre unutma veya şifrenizin başkasının eline geçmesi gibi durumlarda bu bilgiler işinize yarayacaktır. Instagram şifrenizi değiştirebilmek için gerçekleştireceğiniz aşamalar çok basit işlem sıralamasıyla tamamlanmaktadır. Aşağıdaki başlık üzerinde belirtilen aşamaları sırasıyla uygulayarak Instagram şifremi unuttum ne yapmalıyım sorununuzu çözebilirsiniz.

Instagram Hesabınızın Şifresini Geri Alma Yolları

instatakipci-sifre-yenileme
Unuttuğunuz, çalınan veya değiştirilen Instagram şifrenizi yenileyerek hesabınızı kurtarabilmeniz için ilk önce instagram.com adresinden üye girişi ekranını açmak için “Hesabın var mı?” yazısının hemen yanındaki “Giriş yap” butonuna tıklamanız gerekiyor.
instatakipci-sifre-yenileme2
Ardından açılan ekrandaki şifre kutucuğunun kenarındaki “Unuttun mu?” yazısına tıklamalısınız.
instatakipci-sifre-yenileme3
Şifreyi Yenile sayfası açıldıktan sonra Instagram hesabınıza ait e-posta adresiniz veya kullanıcı adınız ile birlikte güvenlik alanını doldurmanız istenecek. Bu alanları doldurduktan sonra “Şifreyi Yenile” butonuyla işlemi başlatabilirsiniz.
Son olarak hesabınıza ait e-posta adresinize şifrenizi yenileyeceğiniz bağlantıyı içeren bir posta gelecek ve bu bağlantıya tıklayarak şifrenizi yenileyeceğiniz sayfaya yönlendirileceksiniz. Unutmayın şifre yenileme postası bazı durumlarda önemsiz postalar kutunuza düşebilir.
Uyarı: Instagram’a üye olduğunuz e-posta adresine şu anda ulaşamıyorsanız hesabınızın şifresini yenileyemezsiniz. Ancak benzer yöntemler çoğu e-posta hizmeti sağlayıcısında mevcut olduğundan oradaki şifrenizi de yenilemeniz çözüm sağlayabilir.
Instagram’da şifrenizi değiştirmek çok kolay ancak belirtilen bilgilerin yani kaydolurken verdiğiniz e-posta ve numara bilgilerinizin doğru ve güncel olması son derece önemlidir. Şifrenizi unutmamak adına bir yere not alabilir ve güvenliğiniz açısından notunuzu kimsenin görmediği bir yerde saklayabilirsiniz. Ayrıca belirtildiği üzere hiçbir site ve kişi ile şifrenizi paylaşmamanız gerekir. Herhangi bir site işlem yapabilmek adına sizden Instagram hesabınıza site üzerinden giriş yapmanızı isterse de girmeyin. Bu güvenliğiniz açısından son derece hassas ve önemli bir konudur.
Umarız, Instagram şifrenizi yenilemenizde sizlere yardımcı olabilmişizdir. Sitemiz üzerinden sosyal medya ile ilgili yaşadığınız sorunların cevabını bulabilir ve çözümüne kavuşabilirsiniz. Cevabını bulamadığınız ve sormak istediğiniz soruları yorumlar kısmından bizlere ulaşarak sorabilirsiniz.
İlgizi çekebilecek sayfalar:  https://www.instatakipci.com/igtv/begeni

Instagram şifremi unuttum, hesabıma tekrar girebilir miyim?
Instagram şifrenizi unuttuğunuzda, iletişim bilgileriniz ile tekrar Instagram’a giriş sağlayabilirsiniz.
E-posta adresim güncel değil, yine de şifre yenileyebilir miyim?
E-posta adresinize erişim sağlayamıyorsanız, telefon numaranıza kod gönderilmesini talep edebilirsiniz.
Instagram şifremi nasıl daha güvenli hale getiririm?
Instagram’da e-posta ve telefon numarası bilgilerinizi güncel tutarak, şifre ile ilgili yaşadığınız tüm sorunları çözebilirsiniz.
Eski şifreyi bilmeden, yeni şifre belirleyebilir miyim?
Eski şifrenizi unuttuysanız ve şifre yenilemek istiyorsanız, telefon numaranıza veya e-posta adresinize kod gönderilmesini talep ederek şifrenizi tekrar yenileyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder