Instagram Hikayeler Çoklu Paylaşım Desteği Geldi

Instagram Hikayeler Çoklu Paylaşım Desteği Geldi

Instagram Hikayeler Çoklu Paylaşım Desteği Geldi

İçindekiler
Instagram, standart paylaşım ekranında yaptığı yeni düzenlemeler sonrasında çoklu paylaşım özelliğini kullanıma sunmuştu. Uzun zamandır kullanılan özellik, paylaşım ekranında ardı ardına paylaşımlar yapma zorunluluğunuzu ortadan kaldırıp, tek seferde 10 adede kadar paylaşım yapmanıza izin vermişti. Bu şekilde kullanıcıların albüm oluşturmaları ve çoklu paylaşımlarını çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamasının ardından Instagram, yeni bir düzenleme yapacağının sinyallerini de vermişti. Sosyal medya devinin bir sonraki adımının ise Instagram Hikayeler Çoklu Paylaşım özelliği olması bekleniyordu.
Bu şekilde kullanıcıların hikayelerinde de çoklu paylaşım yapmaları mümkün kılınacaktı. Beklenen haber ise sonunda geldi ve güncelleme yayınlandı. Artık çok kolay bir şekilde belirlenen sayıda fotoğraf veya videoyu toplu bir şekilde story kısmında yayınlayıp öne çıkanlar bölümüne ekleyerek albüm oluşturabilirsiniz. Belirli bir konu ile ilgili veya belirli bir teması olan gönderilerinizi çoklu paylaşım özelliğini kullanarak paylaşım güzel bir albüm ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca, çoklu paylaşımda seçtiğiniz her bir fotoğraf veya videoyu tek tek inceleyerek düzenleme işlemlerini de gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu kısımda isterseniz filtre ekleyebilir yine isterseniz yazı veya emoji ekleyebilirsiniz. Aşağıda belirtilen başlıkları inceleyerek Instagram hikayeler çoklu paylaşım nasıl yapılır sorunuzun yanıtını detaylarıyla bulabilirsiniz. Çoklu paylaşım özelliği ile hem çok eğlenecek hem de Instagram profilinizi kendi zevkinize göre dizayn edebileceksiniz. En güzel gezi fotoğraflarınızı albüm haline getirebilir ve gezdiğiniz yerleri profilinize ekleyebilirsiniz. Veya en güzel kıyafet kombinlerinizi albüm haline getirerek bir albüm oluşturabilir ve milyonlarca kullanıcının dikkatini çekebilirsiniz.

Instagram Hikayeler Çoklu Paylaşım Nasıl Kullanılacak?

Instagram Hikayeler Çoklu Paylaşım özelliğinin yayınlanmasının ardından kullanıcılar, hikayeler penceresinden aynı anda birden fazla paylaşım yapabilecek. Ana sayfa paylaşım ekranına eklenen çoklu paylaşım özelliğiyle aynı çalışan özellik sayesinde, aynı anda maksimum olarak 10 adet olmak üzere fotoğraf ve video paylaşabileceksiniz. Fotoğraf ve videoların paylaşılması için belli ayrıcalıklarda sunulacak.
Her ne kadar Instagram Hikayeler Çoklu Paylaşım özelliği ile fotoğraflarınızı toplu olarak paylaşabiliyor olsanız da söz konusu özellikle beraber tüm fotoğraflarınızı ayrı ayrı düzenleyebileceksiniz. Filtre uygulamalarından resim düzenlemelerine kadar her fotoğraf veya video için tek tek düzenleme yapabileceksiniz.
Instagram Hikayeler Çoklu Paylaşım
Instagram Hikayeler Çoklu Paylaşım özelliğini kullanmak için yapacağınız işlemler ise oldukça basit. Sadece hikayeler paylaşım ekranında sağ üst köşede yer alan yeni butonu kullanmanız gerekiyor. Bu sekmeye tıkladıktan sonra fotoğraflarınız içerisinde seçim yapabilecek ya da yeni çekimler oluşturabileceksiniz. Bunun dışında bir diğer yenilik ise konum önerileri kısmında karşımıza çıkıyor.
Hikayeler paylaşımı sırasında farklı bir konumdaysanız, fotoğrafın çekildiği yer ile paylaşım yaptığınız yerin konumundan uzaksanız, Instagram bu konumlara yakın konum etiketleri önerisinde bulunacak. Bu şekilde kullanıcıların paylaşımlarının daha fazla kişiye, daha kolay bir şekilde ulaşması sağlanacak.

iOS için Ne Zaman Yayınlanacak?

Son vermemiz gereken detay, güncellemenin şu an için sadece Android işletim sistemi için yayınlanmış olması. IOS içinse biraz daha beklemek gerekecek. Instagram bu konuda testlerin devam ettiğini belirtti ancak net bir süre vermedi.
Yazı güncelleme notu: Artık IOS veya Android fark etmeksizin Instagram hikayelerinizde çoklu fotoğraf paylaşabilir ve albüm oluşturabilirsiniz.
Instagram hikaye çoklu paylaşım özelliği nedir?
Instagram çıkardığı hikaye özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Instagram hikayelerde artık aynı anda birden fazla fotoğraf ve video paylaşımı yapabileceksiniz.
Instagram hikaye çoklu paylaşım nasıl yapılır?
Instagram hikayede çoklu paylaşım yapmak oldukça basit blog yazımıza girerek çoklu paylaşım nasıl yapılır detaylı olarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Instagram hikaye süresi ne kadar?
Instagram hikayeleri süre sınırı 15 saniyedir. Videolarınız 15 saniyeden daha uzun ise otomatik olarak Instagram tarafından bölünerek paylaşılır.

2 yorum: