Instagram Hikayeler Müzik Ekleme

Instagram Hikayeler Müzik Ekleme Nasıl Kullanılacak?


Instagram Hikayeler Müzik Ekleme Nasıl Kullanılacak?


İçindekiler


Sürekli yeniliklere devam eden Instagram, son 1 ay içerisinde daha önce görülmemiş değişimlere adım atmaya başladı. Özellikle Instagram Hikayeler bölümü için yayınlanan güncellemeler uygulamanın sisteminin önemli şekilde değişmeye başladığını gördük. Son olarak uygulamanın GoPro ve Spotify için doğrudan paylaşım desteğinin sisteme getirildiğini görmüştük.
F8 konferansı kapsamında tanıtılan bu yenilikler ise sınırlı kalmayacak. Ortaya çıkan yeni bir kod bu değişikliklerin dışında Instagram Hikayeler bölümü için yeni bir sistemin daha kullanıma gireceğini gösteriyor. Sistemin ortaya çıkmasıyla beraber nasıl kullanılacağı konusunda da bazı detaylar ortaya çıkmış oldu. Hemen bu detaylara ve yeni özelliğin nasıl kullanılacağına bakalım.

Instagram Hikayeler Müzik Ekleme Özelliği

Söz konusu özellik Android için yayınlanan yeni beta sürümü içerisinde yer alan kodlarla beraber ortaya çıktı. Kodlar içerisinde yer alan ifadelerde Instagram Hikayeler bölümü için müzik ekleme özelliğinin kullanıma gireceği görüldü. Kod dizinine göre Instagram, hikayeler içerisine doğrudan müzik eklemeye destek verecek.
Instagram Hikayeler
Yani artık beğendiğiniz müzikleri de hikayelerinize ekleyebileceksiniz. Daha önce Facebook tarafından Sony, Universal, Warner Music ve Avrupa yayıncıları için lisans anlaşmalarının yapılmış olması. Bu konuda telif haklarının bir sorun oluşturmamasına neden olacak. Kodlara göre Spotify ve SoundCloud içerisinde yer alan telif hakkı sıkıntı yaratmayacak olan müzikler, doğrudan hikayeler bölümünden paylaşılabilecek.
Şu an net olarak müziklerin hikayelere nasıl ekleneceği bilinmiyor. Hikayelere müzik eklenmesi için muhtemelen tek bir buton yeterli olacak. Düzenleme ekranı üzerinden, paylaşım yapmadan önce müziklerin seçilebileceğinden söz ediliyor. Bunun dışında bir de müzik arama bölümünün olacağından söz ediliyor. Fakat bu arama bölümünün ne kadar etkili olacağı konusunda tartışmalar devam etmekte. Henüz Instagram konu hakkında resmi bir açıklama yapmadığı için sistemin tam olarak işleyişinin nasıl olacağını bilemiyoruz.
Instagram Hikayeler Müzik Ekleme Özelliği Türkiye’ye Geldi mi?
Instagram hikayeler kısmına müzik ekleme özelliği yakın zamanda yurt dışında birçok ülkede kullanılmaya başlanmıştır. Ancak Türkiye’ye henüz bu özellik gelmemiştir. Instagram hikayeler bölümünden hikaye paylaşırken üstte kare içerisindeki gülen yüz simgesine tıkladığınızda bu özelliğin bu kısımda tanımlanmış olması gerekiyor ancak Türkiye’ye henüz gelmediği için bu özelliği göremiyorsunuz. Hatta yurt dışındaki arkadaşlarınızın veya çevrenizin hikayelerinde de karşılaşmış olabilirsiniz. “Instagram müzik bulunduğunuz bölgede kullanılmıyor” uyarıları ile. Ancak sitemiz üzerinde bu sorunu nasıl çözeceğiniz ile ilgili detaylı bir anlatım içeriği oluşturduk. Kısaca, basit bir DNS ayarı yaparak siz de Instagram müzik özelliğini kullanabiliyor olacaksınız.
Yakın zamanda Türkiye’ye gelmesi de beklenen Instagram müzik özelliği yapılan bazı anlaşmalardan dolayı şu an getirilememektedir. Özellik sayesinde, dinlediğiniz müzikleri Instagram’da takipçilerinizle paylaşabileceksiniz. Böylece Youtube’dan ss alarak paylaşmanıza veya Spotify üzerinden paylaşmaya gerek kalmadan doğrudan Instagram üzerinden müzik paylaşımı yapabilecek, üstelik takipçilerinize dinlediğiniz müziği dinletebileceksiniz.

Instagram Müzik Ekleme Özelliği Nasıl Kullanılabilir?

Instagram müzik ekleme özelliği Türkiye’de henüz kullanılmamaktadır. Bu nedenle, yurt dışında bulunan yakınlarımızın storylerine baktığımızda, ‘Instagram müzik bulunduğunuz bölgede kullanılmıyor’ şeklinde bir uyarı alırsınız. Bu uyarıyı almanızın nedeni Instagram Türkiye’de bu özelliğin anlaşmasının yapılmamış olmasıdır. Ancak, eğer isterseniz VPN ile cihazınızı yurt dışında gibi göstererek kolayca bu özelliği kullanabilirsiniz.
Instagram müzik uygulamasını Türkiye’de kullanmak için cihazınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekmektedir. Cihazınızın farklı IP’de yurt dışında görünmesini ayarlayarak, Instagram müzik özelliğini sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.
Instagram Hikayelerime Müzik Ekleyebilir Miyim?
Instagram üzerinden paylaşmış olduğunuz hikayelerinize yeni gelen güncelleme ile birlikte artık istediğiniz müzikleri ekleyebileceksiniz.
Instagram Hikayelerime Nasıl Müzik Ekleyebilirim?
Instagram üzerinde paylaşacağınız hikayelerinize müzik eklemek istiyorsanız, blog yazımızdan tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
Instagram Müzik Türkiyede Kullanılabilir Mi?
Instagramın yeni geliştirmiş olduğu instagram müzik uygulaması şuan Türkiyede aktif olarak kullanılamamaktadır. Ancak hikayelerinize müzik eklemek için sizlere sunduğumuz yöntemleri deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder