Instagram Hikayeye Fotoğrafla Yanıt Verme

Instagram Hikayeye Fotoğrafla Yanıt Verme


Instagram Hikayeye Fotoğrafla Yanıt Verme


İçindekiler


Instagram kullanıcılarının en fazla zaman geçirdiği hikaye bölümündeki paylaşımlara yeni yanıt verme seçenekleri geldi. Instagram hikayeye fotoğrafla yanıt verme özelliği sayesinde, kullanıcılar mesaj yazmak yerine bir fotoğraf kullanarak çok daha etkileyici bir cevap verebilmektedir.

Instagram Hakkındainstagram hikayeye yanit verme

Dünya üzerinde 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan Instagram, kullanıcılara sunmuş olduğu yeni özelliklerle bu rakamı daha da arttırmak istemektedir. Eklenen bazı özelliklerin diğer sosyal medya uygulamalarından çalındığına dair eleştiriler olsa da Instagram, kullanıcıların keyifli zaman geçireceği özellikleri kopyalamaktan asla vazgeçmiyor.
Snapchat’e ait birçok özelliği kopyalayarak kendi bünyesine olan Instagram, hikaye özelliğini de bu şekilde kullanıcılara sunmuştu. Hikaye özelliği, kullanıcılardan çok büyük bir ilgi gördü ve günlük 250 milyondan fazla kullanıcı bu özelliği kullanmaya başladı. Bu rakamla Snapchat geride bırakılmış oldu ve Instagram farklı bir zafere daha imzasını attı.
Bu yeniliklerle yetinmeyen uygulama, her geçen gün yeni bir özellikle kullanıcıların karşısına gelmektedir. Uygulamanın bu stratejisi, insanların sıkılmamasına ve burayı sürekli kullanmasına neden oluyor.

Instagram Hikayeye Yanıt Verme Özelliği

Instagram’da paylaşılan hikayelere cevap vermek için farklı seçenekler bulunur. Söz konusu seçeneklerden mesajla yanıt verme kullanıcıların uzun zamandır kullandıkları özelliklerden bir tanesidir.
Kullanıcılar, arkadaşları ya da takipçileri tarafından paylaşılan hikayelere bazen cevap verme isteği duyarlar. Bu isteği karşılamak için kullanıcılar mesajla yanıt verebilirler. Yani hikayeye bir anlamda yorum yapılmış olur.

Instagram Hikayeye Fotoğrafla Yanıt Verme Nasıl Yapılır?

Yukarıda hikayeye mesajla cevap verileceği anlatılmıştı. Bu özellik Instagram tarafından yakın zamanda biraz daha geliştirilmiş ve fotoğrafla cevap vermek de mümkün hale gelmiştir. Bunun için kullanıcıların izlemesi gereken yol son derece basittir. Bu yol şu şekildedir:
  • Instagram uygulamasına giriş yapılmalıdır.
  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra paylaşılan hikayelerin üst bölümde olduğu görülecektir. Bunlardan hangisine cevap verilmek isteniyorsa tıklanmalı ve hikayeye geçiş yapılmalıdır.
  • Hikayenin alt bölümünde cevap yazılan bir bölüm olduğu görülecektir. Bu bölümün en sağında kamera ikonu vardır.
  • Kamera ikonuna basıldıktan sonra buradan fotoğrafla yanıt verme işlemi rahatlıkla yapılabilir.

Instagram Hikayeye Fotoğrafla Yanıt Verme İşlemi Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Instagram hikayeye fotoğrafla yanıt verme işlemi yapılırken dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken bazı hususlar vardır. Öncelikle kullanıcıların doğru hikayeye yanıt verdiklerinden emin olmaları gerekiyor. Bundan sonra ise daha eğlenceli bir şekilde yanıt vermek için Instagram tarafından sağlanan özelliklerin kullanılması gerekmektedir. Bu özellikler sayesinde cevap olarak kullanılan fotoğraf yeniden çekilebileceği gibi mevcut fotoğraflardan bir tanesi de kullanılabilir.
Cevap olarak kullanılan fotoğraflar kırpılabilir, filtre kullanılabilir ve böylece çok daha farklı cevaplar ortaya çıkabilir. Bunun için ise kamera ikonuna basıldıktan sonra çıkan seçeneklerin kullanılması gerekiyor. Özellikle en sağda bulunan gülen yüz ikonuna basıldığında ortaya çıkan filtreler, kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Bu filtreler sayesinde bazen komik bazen ise duygusal cevapların verilmesi mümkün hale gelmektedir.

Instagram Yüz Filtreleri Hakkında

Instagram’ın en önemli özelliklerinden bir tanesi filtrelerdir. Yüz filtreleri sayesinde ortaya çok özel görüntüler çıkmaktadır. Bu filtrelerin sayısı oldukça fazladır fakat zaman zaman bunların sayısı biraz daha artmaktadır. Dolayısıyla da kullanıcılar için yeni deneyim fırsatları ortaya çıkmaktadır.
Yüz filtreleri incelendiğinde bunları sınıflandırma mümkündür. Söz konusu filtrelerin önemli bir kısmının komik olduğu söylenebilir. Bazen kulak, bazen burun eklenerek ortaya farklı görüntülerin çıkmasını sağlayan bu filtrelerin bir kısmı ise kalp ve benzer şekilleri fotoğraflara ekleyerek duygusal bir görüntü oluşmasını sağlar.

Diğer Yanıt Verme Seçenekleri

Instagram hikayelerine yanıt vermek için kullanılacak farklı seçenekler de vardır. Söz konusu seçeneklerden bir tanesi de videodur ki bu da çok fazla tercih edilir. Fotoğraflı olarak cevap vermek için izlenilecek yöntemin aynısı burada da izlenebilir. Fakat videolardaki seçeneklerin olduğu bölümler daha farklıdır. Boomerang ve Superzoom gibi özellikler kullanılarak burada da çok özel görüntüler elde edilebilir.
Videoların dışında ise mesaj olarak cevap verme seçeneği vardır ve bu seçenek için de bir takım şekiller kullanılabilir. Tüm bu özellikler kullanıcıların çok daha keyifli zaman geçirmesi için geliştirilen özelliklerdir ve bunların sayısının ilerleyen günlerde biraz daha artacağı tahmin edilmektedir.
Instagram hikayeye yanıt verme nasıl yapılır?
Instagram’da hikayeye yanıt vermek için hikayeleri izlediğiniz anda aşağıya yanıt vermeniz için bir kutucuk açılmaktadır. Kutucuğa yanıtınızı yazarak hikayeye yanıt verebilirsiniz.
Instagram öne çıkan hikayelere yanıt verilebilir mi?
Instagram’da süresi dolmuş öne çıkan hikayelere yanıt verme özelliği kapatılmadığı sürece öne çıkan hikayeler yanıt verme işlemini yapabilirsiniz.
Instagram hikayeye yanıt kapatma özelliği var mıdır?
Instagram hikayelerinize kullanıcıların yanıt vermesini engelleyebilmeniz mümkündür. Hikaye ayarlarına girerek yanıt vermez özelliğini kapatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder